TOPUSKO GASTRO FEST – Turistička zajednica općine Topusko – TZO Topusko Skip to main content

U sklopu ljetne manifestacije Turističke zajednice Općine Topusko, „Kraljica jezera 2024. – Ljeto u Topuskom“, u organizaciji TZO Topusko, Općine Topusko i Top-Termi d.o.o. te uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, 07.09.2024. s početkom u 12:00h kreće Topusko Gastro Fest u kojem će obrtnici i udruge Sisačko-moslavačke županije i kontinentalnog dijela Hrvatske prezentirati svoja umijeća i proizvode. Kuhat će se autohtona jela te će ih posjetitelji moći besplatno degustirati.

Ususret Gastro Festu 06. rujna nastupa naša svjetski poznata violončelistica Ana Rucner na mjestu od kulturnog značaja– prekrasnoj Vili Zelengaj okruženoj zelenilom na obroncima Nikolinog brda.

Program Gastro Festa počinje već ujutro u 09.00h biciklijadomPutevima bana Josipa Jelačića“ gdje će biciklisti „RBU Cikloni“ i njihovi gosti odvoziti rutu od Topuskog do Gline prolazeći mjestima i znamenitostima koje je i sam ban Jelačić pohodio, a neka od njih nose i njegovo ime.

10:00h do 14:00h slijedi bogati program za djecu i odrasle – dječje predstave „Bakin doručak“ i „Zraka sunca , kaplja kiše, miris cvijeta što miriše“, maskote iz crtića, balončići od sapunice, kreativne radionice, dječje tetovaže za cure i dečkecrtanje kredama, radionica gline za male i velike, radionica „Učimo glagoljicu“, streličarstvo, modna revija by LIDAS design, prigodno šišanje djece nižih razreda Osnovne škole, udruga „Veseli Oldtimeri“, …

Sam čin kuhanja kreće od 12.00h, a voditeljica programa biti će poznata lovkinja i food blogerica Morana Zibar.

U 14.00h predviđeno je svečano otvorenje nastupom mažoretkinja Glinske banice i  KUD-a „Seljačka sloga – Gređani“ te počasnim govorima visokih uzvanika. Od 15:00h nastupa besplatna podjela obroka koji će se dijeliti svim posjetiteljima. Cijelo ovo vrijeme u pozadini će se odvijati i Sajam autohtonih proizvoda.

Ugodno druženje zaokružit će tamburaški sastav „Prijatelji tambura“ u sklopu kojeg će se dijeliti zahvalnice svim sudionicima ovog Gastro eventa.

Naglašavamo važnost ovog gastro eventa za promociju bogate turističke i kulturne baštine, kao i bogate ponude naših obrtnika, OPG-a i proizvođača suvenira, a sve s ciljem turističkog, kulturnog i gospodarskog razvoja naše Općine i Sisačko-moslavačke županije.

Za sve posjetitelje ulaz i korištenje bazena je besplatno.

Pozivamo sve željne dobre hrane i zabave da nam se pridruže i razmaze svoja nepca tradicionalnom kuhinjom.

Veselimo se Vašem dolasku!

Ostavite komentar